Måste ju bara skvallra

Idag fick vi se några av bilderna som fotografen tog efter vigseln.. Fanns mycket fina bilder med, nu ska vi köpa loss dem och göra lite kul grejer. Tyvärr kan jag inte ge några smakprov för tillfället.

Får se hur mycket tid det blir över i helgen, kanske äntligen kan berätta lite om vår resa

Mmm, det är vår i luften..

Nu känns det verkligen att våren är på väg. Vintern har varit en riktig toppenvinter, men nu har jag tröttnat och vill ha lite sol igen. Fick tom ta fram mina sprillans nya solglasögon.
  
Hade en rätt nice dag idag.. Jobbade faktiskt hemifrån å tänk vad mycket mer man hinner med när inte telefonen ringer och stör stup i kvarten. Om jag fortsätter i den här takten så kanske jag hinner ikapp och kan börja med bokslutet efter påsk.

Annars idag så har en kille från Electrolux här för att kolla på vår frys. Det var inte något kretskort, utan det var helt enkelt inloppsventilen som hade pajat, vilket troligtvis berodde på en "isflaga" eller liknande. Inloppsventilen ska fungera som så att den öppnar upp i nån enstaka sekund för att släppa igenom lite vatten och sedan gå igen. Om det sitter något i vägen så kan den inte sluta utan då står den bara och rinner. Nu kunde han dock inte provköra i och med att vi kopplat loss vattenledningen, men vi får prova här någon dag. Tråkiga är bara att nu står frysen och blinkar för att meddela att det inte finns någon tillgång till vatten. *surprise*

Nu har det dessutom blivit så pass varmt på övervåningen att vi kan ha det ståendes öppet.. Kanske rent av innebär att vi kan börja jobba lite däruppe nu i helgen. Nu på kvällen så tog vi en liten sväng till Factory outlet i Vingåker. Daniel behövde nya jeans, men det tråkiga var att han inte hittade det han sökte. För mig var det däremot bra, jag kom hem med en adidaströja samt en skinnjacka som jag haft ögonen på ett tag. När det gäller jeans för min del så köpte jag två par nya i Kina, men så har jag plockat fram tre par oanvända jeans från garderoben som jag aldrig fått på mig, men nu passar de hur bra som helst... Det går bra nu  

    Känner mig som en riktig cooling *asg*

Nu ska jag ägna mig åt CSI, men samtidigt svära över att de sabbar mitt "veckoschema". Skulle ju se Desperate idag och Gray´s imorrn. Tycker det räcker med att jag missade lite när vi var på semester. Jaja, sånt är livet.

Lite om bröllopsdagen

Jag åkte upp till mina föräldrar på fredagskvällen den 5e, eftersom andra hälften redan var uppe i Sthlm med sin familj. Inte sant egentligen med det var så jag hade sagt för att få mina föräldrar att skjutsa upp mig.

Denna gång sov jag över hemma hos brorsan istället för hos farmor som jag alltid annars brukar göra. Det har blivit lite svårt att sova kvar där nu, speciellt vintertid då det är för kallt. Jag väckte lillebror vid sju, hade inte sovit på ett tag då det fanns en katt som tyckte att det var helt okey att använda mig som studsmatta där jag låg och försökte sova på soffan. Vi åt lite frukost och sedan åkte vi ned till farmor. Passade på att gå en promenad med min favvohund. En riktig kanonmorgon. Vädret gick inte att klaga på, solen sken och det var inte direkt kallt ute. Till och med hackspetten hade tittat fram och jobbade hårt på att knacka hål i björken. Jag hade nästan förväntat mig att det skulle vara full snöstorm och ett rent helvete att ta sig upp till Sthlm, men så fel jag hade :)


Efter att vi varit på promenad tog passade jag på att prata lite med farmor i enrum och berättade vad som skulle hända under dagen och att jag gärna ville haft henne med, men hon höll med mig och sa själv att hon inte hade orkat med det i vilket fall. Hon blev hur som helst väldigt glad och hade lite svårt att hålla tåren borta. Love min farmor :)Mamma, Pappa och deras hund Aaron kom till farmor (nästan i tid) och det blev som vanligt full fart en stund. Vi kom iväg om än lite senare än planerat, men vi hade ändå tiden på vår sida. Samtidigt hemma så hade svärföräldrarna dykt upp och upptäckten av att jag inte var på plats när vi skulle åka hade ju inte varit direkt populär men Daniel avslöjade våra planer och då var det visst någon som tappade talföret ;)

Hade lite kontakt via sms på vägen upp och vi bestämde att vi skulle ses på parkeringen vid Radisson Blue Arlandia, hotellet där vi bokat svit. Min bil kom först, så vi gick in för toabesök och samtidigt passade jag på att checka in medan familjen var frånvarande. Tog med mig mor, far och bror in i hissen och letade reda på rummet där vi gick in. Mamma hade fattat vad det handlade om, men inte de andra två så jag lät mamma avslöja. Ytterligare några tappade hakor *asg*. Straxt efteråt så kom även de andra till vårt rum. Jag tog mamma och vi gav oss av in mot Skycity. Jag hade tid där kl 12.00, vilket klockan var då vi åkte från hotellet. Jag var så lite lätt tidspressad så jag hittade rätt och parkerade i parkeringshuset utan problem. I vilket annat fall som helst så hade jag både haft hjärtklappning och svurit en del, för jag hatar att köra runt där det bara är enkelriktat och parkeringshus har jag alltid undvikit pga att de är parkeringshus. Kom i alla fall fram och var inte mer än 8 minuter sen.När håret var klart, så var det bara tillbaka till hotellet för att byta om. Tiden rann som vanligt iväg och när jag höll på att lägga make-up som bäst ringde de från receptionen för att berätta att bilen var framkörd både till oss och till våra gäster. Det var bara att snabba sig på, klämma ner sig i skorna och ge sig iväg. Framme på Arlanda VIP-service så satt Daniel och jag ner med prästen en stund för att gå igenom vigselakten samt prata lite om livet och annat. Det var skönt, äntligen lite tid att slappna av och hinna bli nervös på ;)

Ganska exakt kl 15.00 startade själva vigselakten. Daniel hade fått i uppgift att fixa lite musik som skulle spelas och Daniels bror skulle sköta "spakarna". Tyvärr så gick inte det riktigt som planerat, men vi fick oss några goda skratt. Musiken Daniel hade valt representerar oss och vårt liv tillsammans väldigt bra.

* Jeff Buckley - Halleluja                 
* IZ - Somewhere over the rainbow  
* Pearl Jam - Black                         
* Jason M´Raz - I´m yours               
* Cowboy Junkies - Thunder road      
När själva akten var klar så väntade det lite cider som vi skålade i och fotografen dock så småningom upp för att ta lite bilder. Medans vi agerade modeller, så åkte de andra tillbaka till hotellet. Varken Daniel eller Oliver brukar vara värst förtjusta i att vara med på kort, men nu när man fick posa lite så slappnade till och med Oliver av och tyckte det var kul. Tyvärr så har jag inte sett bilderna ännu, men förhoppningsvis till veckan. Ska bli riktigt kul att se hur de blev, fotografen verkade tycka att det var kul att fota oss då hon tog slut på ett helt minneskort och det finns runt 500 bilder tagna.

Vi åkte i alla fall tillbaka till hotellet för att byta om till mer bekväma kläder och där väntade lite champagne som vi skulle skåla i från hotellets sida. Vi hade bokat bord på hotellets restaurang där vi beställde vad vi ville ha. Tror inte många bröllop bjuder på allt från hamburgare till fin lax eller oxfilé.

   

Efter några timmar när alla ätit färdigt middag och efterrätt, så åkte familjerna hem (de hade ju ändå ett par, tre timmar hem) och vi passade på att njuta av stillheten. Knäppte på bastun (som synd var hade rummet med jacuzzin råkat ut för en vattenläcka :( , så vi fick stå ut med enbart dusch) och nyttjade gratist-TVn.

Morgonen efter så hade vi beställt frukost till rummet, tyvärr så hade de missat vår beställning så frukosten kom en timme senare än planerat fast det gick ju det med. Daniel var i alla fall nöjd: ägg och bacon till frukost, som åts i sängen framför en film med Jack Black.När frukosten och filmen var avslutad fick det bli en dusch, sen dags att packa ihop och ge sig iväg mot nya äventyr. Första äventyret som gift :) 


Dåligt m update

Men jag håller tydligen på att ställa om tidzonerna i kroppen, så trött skulle man kunna säga att jag är. Tar lite längre tid m uppdatering om resan å bröllopet än jag hade tänkt. Ska nog vara nöjd om jag hinner med det denna vecka.

Jagar bilder samt håller på att sortera bland resebilderna. Men det kommer...

B som i Bröllopsdag

Jag har i min blogg refererat till något som jag kallar dagen B. B står för min Bröllopsdag!!. Anledningen till att jag inte skrivit något om det tidigare beror på att det har varit en stor hemlighet och jag har inte riktigt koll på vilka som hittat till min blogg än. Det är bara jag, blivande maken samt hans bror som visste vad som var på g. I detta inlägg skriver jag lite om planerna och hur vi tänkt kring dagen B. Kommer sedan skriva om hur dagen slutligen blev och resan i andra mer detaljerade inlägg. Känner bara just nu att det får räcka med en sak i taget. Är fortfarande lite trött efter allt som hänt, men det kommer mera, lovar :) Ska också fortsätta skriva lite om huset och planerna kring trädgården. Förhoppningsvis är det kanske dags att börja med det snart.

Åter till dagens inlägg:

Min Darling friade till mig på midsommarafton 2008 och självklart sa jag JA!! Men då vi är två individer som inte trivs jättebra med att vara i rampljuset, så kom vi till en början fram till att vi skulle kombinera vårt bröllop med mitt 30-årskalas våren 2012 och naturligtvis så skulle ingen få veta förrän de var på plats. 

Förra våren bestämde vi oss för att åka till Kina för att hälsa på ett par vänner som bor där för tillfället. Kina är väl annars inget land som vi hade valt i första hand för semester, men vi ville passa på nu när möjligheten gavs. Kina har ju ändå en del kultur att bjuda på. Vi bokade biljetter och i samband med detta kom Darlingen med ytterligare ett förslag: att vi skulle gifta oss hemligt på Arlanda innan vi åker iväg och jag hakade på direkt. Ringde och bokade präst, lokal och hotellrum direkt i juni för att vara säkra att inte våra planer skulle gå i stöpet. 

Från början tänkte vi att vi skulle genomföra detta helt själva och enbart ha vittnen som vi skulle få "låna" från Arlanda, men efterhand kändes det ändå som om man ville ha den närmsta familjen och vännerna med i alla fall. Tyvärr fick vi stryka vännerna ur planerna, för dels fick man bara vara max 10 pers på Arlandas VIP-service och dels skulle det bli rätt krångligt att få till rent praktiskt. Önskade också att min farmor skulle delta, men jag trodde inte heller att det skulle bli så bra. Dels så är det en bra bit att åka fram och tillbaka på en dag och dels blir det en lååång dag. Sen måste ju någon ta hand om hundarna också. Jag åkte i alla fall till henne kvällen innan, så vi hann umgås lite :) I Love My Farmor...

Ju närmare vi kom, så ju mer sugen blev jag på att faktiskt dra på mig en brudklänning (de som känner mig väl vet att det inte direkt tillhör vanligheterna). Som vanligt hade jag en bild i mitt huvud och hur mycket jag än letade så fanns inget som motsvarade den bilden. Jag känner mig inte alls bekväm med att ha bar rygg, utan ville ha en klänning som var urringad med hög rygg samt bredare axelband. Tror jag skannade av hela nätet tills jag hade hittat bilder som tillsammans skulle utgöra den för mig perfekta klänningen. Hmmm, nu skulle man bara få till den!?! Konstaterade att om jag skulle försöka göra den själv, så kanske det var läge att värdera om och ha bröllopet 2012. Var till en brudbutik, men de priserna hade jag inte heller lust med eftersom det inte blir ett "vanligt" bröllop. Hittade en sömmerska som skulle ta mellan 3500-4000 kr + kostnad för material för att sy i ordning den. Bra, nu hade jag i alla fall en utväg om inget annat skulle funka. Via ebay så hittade jag en butik i Kina som sydde måttbeställda klänningar dock ur katalog, men jag fick bra kontakt och genom lite mailväxling med bilder och förklaringar så hade vi kommit fram till något som kändes bra. Nu kanske det inte är moraliskt rätt att köpa via Kina, man vet ju inte om det är barn som syr eller så (tyvärr så resonerar man lite kring detta, men som de flesta känner till så: det man inte vet lider man inte av. Sen vi vet ju också att om inte vissa barn i dessa länder jobbar så skulle inte deras familj överleva. Sen är det inte rätt att de sliter för nästintill ingenting.) Jag har haft mycket tankar kring detta, men tyvärr så var det priset och tillgängligheten som vann denna gång. (Får hoppas på att Karma förlåter). Klänningen landade på ett pris av 1400 kr inkl frakt och skulle ta mellan 6-8 veckor att få hem efter att måtten skickats och betalning gått igenom. (Lite nervös pga detta, men nu handlade det ju inte om flera tusen, så om jag skulle bli blåst så fick det bli så. Säljaren hade dock fått bra referenser av tidigare köpare så jag gick på det, annars hade jag aldrig gjort på det här sättet).

Beställningen gjordes innan jul men när klänningen väl dök upp så hade ju jag lyckats gå ner ytterligare 5 kilo, vilket absolut inte gör något. Hade ett mål på att komma ner till min "normala" vikt som jag av ett par anledningar (samboliv och jobb på annan ort) kommit långt ifrån. Gick med i Viktklubb och satte upp ett mål på 15 kilo som skulle nås på ca 6 månader, men det var ett mål, om jag i alla fall gick ner runt hälften under den tiden hade jag varit mycket nöjd. Nu är jag mer än nöjd då jag har passerat 10,5 kilo och de 6 månaderna är fortfarande inte slut. Kanske hinner med ytterligare ett par kilo.  

Efter ca 6 veckor kom min klänning på posten och den var faktiskt lika fin i verkligheten som jag hoppats på. Vem vet, jag hade ju lika gärna kunnat få en smutsig trasa. Var ju tvungen att prova den och den passade bra förutom att den var lite tight över bysten å andra sidan kunde jag inte riktigt snöra ihop den i ryggen, skulle behövt vara akrobat för det. Kunde ju inte heller fråga någon om hjälp eftersom ingen skulle få veta något. Det är det faktiskt det enda negativa som jag känt när det gäller ett hemligt bröllop, i vissa lägen hade det varit kul att bolla lite idéer med någon, tur att internet finns :) By the way, provade klänningen igen ett par veckor innan och då satt den riktigt bra både över bysten och magen efter min senaste viktnedgång. Bifogar lite bilder på en smått skrynklig klänning. Tyvärr är de ju inte bilderna helt optimala heller, då jag fick ta dem på mig själv samtidigt som jag försökte hålla ihop den lite i ryggen *asg*


     

Darlingen skulle ha sin kostym som han passar så bra i och vi har även skaffat väst, skjorta och byxor åt lilleman som han kommer bli så stilig i.

När det gäller brudbukett så kan det ju vara lite knöligt att släpa med sig en sån 20 mil och förvänta sig att den ska vara fin när man ska ha den. Vet att det kanske inte är det första man tänker på när det gäller bröllop och blommor, men jag specialbeställde en brudbukett från England som var gjord av silkesblommor. Fick hem den för en vecka innan och den var faktiskt rätt okey. En fördel är ju faktiskt att den kommer hålla i evigheter om jag bara sköter om den, dessutom behöver man inte torka den :) Buketten består av vita kallor och svarta fjädrar med diamantliknande stenar på. Matchar min vita klänning med de svarta broderierna. Beställde även en hårdekoration från ett annat ställe i England. Med samma fjädrar och stenar. Killarna skulle få ha matchande knapphålsblommor gjorda av samma kallor som är i brudbuketten.

      

När det gällde ringarna så satsade vi på vitguld. Jag är ingen fan av guld, utan har alltid haft silver. Sen vill man ju inte att förlovningsringen och vigselringen ska vara i silver, så det fick bli vitguld vilket jag är mycket nöjd med. De håller sig fina bara man är lite varsam samt sköter om dem ordentligt. Min vigselring består av en ring som är precis som min förlovningsring, förutom att det är en diamant i denna, dessutom har den även en smalare ring bestånde av diamanter. Darlingen ville också ha en vigselring, så vi köpte en precis likadan som hans förlovningsring. Så vi båda kommer ha två ringar. Vi passade även på att lämna in våra förlovningsringar så de fick göra i ordning dem så de är lika fina som de nya ringarna.

   

Jag hade satt lite delmäl i min viktjakt och andra delmålet var en sminkkurs. Tänkte att jag skulle få lite tips i och med att jag inte använder så mycket smink i vanliga fall. Det passade ju väldigt bra också med tanke på att jag ska sminka mig själv till bröllopet. Var på Make-up store och fick även med mig en del bra grejer som jag kommer ha nytta av. Beställde också ett par lösögonfransar som jag tyckte var häftiga och är i stil med resten av mina bröllopsgrejer. De är naturligtvis svarta och i änden på de långa stråna sitter små vita pärlor, kanske inte syns så bra. Visste dock inte om jag skulle ha dem, men kunde inte låta bli. De kostade bara 60 kr med frakt, så det svider ju inte direkt ;)

  

Eftersom vi inte kommer ha en vanligt bröllop med middag och grejer, valde vi att istället bjuda familjen på middag på hotellet efter vigseln. Men... Klart att vi vill fira med resten av släkten (och då ska farmor kunna närvara) och våra vänner. Därför har vi tänkt att vid två tillfällen bjuda hem alla till oss och bjuda på middag istället. Hoppas bara att ingen struntar i det pga att de inte fick närvara på själva vigseln. Man vet ju inte hur folk reagerar. Kanske finns de som tar illa vid sig, men nu är det som det är. Det ska ju ändå vara vår dag. Vi kan ju inte heller ta med fler än de vi bjudit i och med att Arlanda har en limit på 10 personer. Vi har i alla fall skrivit i ordning en inbjudan som lades på lådan samma helg som vi gifte oss. Tyckter kortet är jättefint.Texten som vi skrev lyder som så här:

"Vem kunde gissa
att ni vår vigsel i Stockholm skulle missa?
Att ha något traditionellt
var för oss aldrig aktuellt.
Så vi slog till och knöt äktenskapsband
på väg mot Kinas förtrollande land

Men nu struntar vi prästen
och bjuder er till festen.
Tillsammans med er vi vill fira
både med och utan bira.
I vårt hem vi tänkt att alla ska vara
tills vi känner oss mätta och klara.

Vill ni komma på vår fest
tycker vi det vore bäst
om ni tänkt att närvara
att ni innan 31 mars ska svara.

På vårt mysiga ”partaj”
behövs det ej någon kavaj
Mest beroende på väder
räcker det med vanliga kläder


Välkommen till hem till oss den XX klockan XX!"

Det ett hopplock av både hittat och eget.Övrigt gällande vigseln:

* Flygfrisören för håruppsättning innan vigseln.
* Har bokat bröllopssviten på hotellet. Incheckning innan vigsel.
* VIP-lokal bokad på Arlanda mellan kl 14-16
* Fotograf bokat direkt efter vigseln.
* Bokat bord för alla på Hotellets restaurang efter att champagne serverats på hotellrummet.

Mer om vigseln i nästa inlägg som troligtvis kommer i början av veckan..


您好 (Nín hǎo)

Har varit lite dåligt med inlägg på ett tag, men det kommer justeras när jag åter är på plats och har bättre tillgång till Internet :)

Finns mycket att uppdatera.

What a beautiful morning

Somna som en stock igår när jag väl gick och la mig. Vaknade och kände mig pigg för första gången på länge, undrar vad det kan bero på ;)

Gjorde mig klar för jobet, gick ut till bilen och det luktade lite smått vår i luften. Solen sken och fåglarna kvittrade, sjöng med till radion hela vägen till jobbet och det dessutom fanns min "favvo"parkering ledig för tredje dagen i rad. Det kan ju inte bli bättre.

När jag kom fram till övergångsstället såg jag något ovanlig. I vanliga fall brukar man se folk skicka fram sina barn för att trycka på knappen, men inte tjejen som stod på andra sidan. Hon skickade fram sin rottis. Såg riktigt roligt ut faktiskt, synd att man inte hade kameran i handen. Hon hade dessutom en hund till som försiktigt bar på hennes lunchpåsen i munnen. Kände återigen att det vore nice att ha vovven hemma, men nu går ju inte det. Jag ska i alla fall hälsa på honom ikväll. Det blir kul.

Snart dags..

Den här veckan har jag slitit både på arbetet och hemma för att få ihop allt innan vår resa. Nu har jag precis gjort det sista av arbetet som jag hade med mig hem. Nu tänkte jag försöka ägna lite tid åt mig själv istället. Hade tänkt att lägga ansiktsmask och sånt, men det orkar jag inte nu. Får försöka hinna med det imorrn istället.

Jag har ju i ett av mina första inlägg refererat till något jag kallar dagen B. Nu har jag gjort en underblogg till denna där jag berättar mer om detta, se under mina länkar "Nonsolus". Tyvärr, så fick jag lov att lösenordsskydda den nu i ett första skede, får se om jag låser upp den senare. Det beror på ;)

Däremot så lämnar jag ut inloggningsuppgifter till den som är intresserad. Lämna bara en kommentar och mailadress så löser vi det :) Hur som helst det finns en bra anledning till att den är låst i dagsläget, men mer om det kan man som sagt läsa i bloggen.

Tänkte försöka göra ett inlägg om planeringen av trädgård, får se om det hinns med imorgon annars får det bli lite senare. Men det kommer, lovar :)

På återseende *vinkevink*


RSS 2.0