Huset

Efter att köpet av tomten var avklarat, så satte vi oss ner för att titta igenom alla huskatalogerna efter lämpliga hustyper ytterligare en gång. När vi hittat hus som kändes hyfsade och innehöll så mycket som möjligt av våra önskemål så bokade tid med olika företag för att få kalkyler. Efter mycket funderingar och övervägningar så hade vi två hus som skulle passa bra. De var två helt olika hus, den ena Smålandsvilla Nybro 1,5plan med träpanel och oinredd övervåning och ett heltfärdig Ekefors 1-planshus med putsad fasad. Sambon förespråkade 1-planshuset, men det här med hus har varit mer min dröm så mina åsikter vägde enligt överenskommelse lite tyngre. Men jag hade svårt att bestämma mig, möblerade, ritade om, funderade, funderade och funderade ännu mer. Till slut föll ändå valet på en SMV´s Nybro. Dels för att planlösningen lockade (men också för att det var ett hus med mycket möjligheter i och med den oinredda övervåningen) och dels för att kostnaden hamnade rätt okey med alla våra tillval och egna idéer.

Vi skrev på papprena i juni och gjorde slutbeställningen i september. Huset ville vi ha levererat så vi kunde flytta in i slutet på april, början på maj. Det finns vissa saker som man i efterhand borde funderat lite extra på och saker som man kanske skulle kollat upp lite bättre. Kontakten med säljaren fungerade okey, förutom en del detaljer som jag inte orkar skriva om här och nu. Kan väl känna lite som alla andra som bygger hus oavsett entreprenör, men så fort det är slutbetalat så kan det vara svårt att få kontakt och garantiåtgärder fixade. Man får ligga på ganska bra, vilket det inte alltid finns tid och ork till.

Under tiden efter att papprena var skrivna och innan leverans, så jagade vi inredning, tittade på tapeter, kakel och färger. Vi valde bort vitvaror i köket och badrumsmöbler, då vi ville ha andra alternativ. Jag satt och ritade mycket i Sketchup för att se hur man kan göra med möblering och liknande. Vi var ju "tvungna" att beställa en massa nya möbler till vårt nya hus också ;)

SMV bygger sina hus i en fabrik och transporterar dem sedan i moduler till byggplatsen där de sammanfogas och får tak. Man hade möjlighet att åka till fabriken för att kunna titta på sitt egna hus, vilket man också fick fotografera men inget annat. Självklart så tog vi ledigt från våra jobb för att åka och titta. En chans vi inte ville missa.

Bild på vardagsrummet:Bild på Entrén:Bild på Köket:Hmm, vi som beställde ett ekkök för dyra pengar. Tanken var att det skulle se ut som vårt omgjorda kök i vår BR som vi var väldigt förtjusta i. Tyvärr fick vi ett vitt kök med ekluckor från SMV. Detta fick vi lösa på egen hand (kommer senare).

Bild på Toaletten:Detta kommer sedan kaklas när huset väl är på plats. Därav denna ohyggliga komibation av färger.

Huset stod tillsammans även om inte modulerna hängde ihop eller stod i rätt ordning. Men man kunde ändå få en hyfsad bild av storleken:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0