Snörvel å suck

Nu var det ett tag sen igen. Vad har hänt sen sist, allt och inget. Just för tillfället ligger jag i sängen å är genomförskyld med ett huvud som dunkar värre än basen i en tonårskilles bil. Men det går nog över eller rättare sagt, det ska gå över för jag har varken tid eller lust att vara sjuk. Inatt ska vi åka till Ullared å shoppa loss lite och det har jag väntat på länge (inte lätt att få till en bra helg), så det vägrar jag ställa in.

Förra veckan var jag hemma med lilleman då han var sjuk, så jag borde kunnat räkna ut att jag skulle få något jag med även om jag i 98% av fallen brukar klara mig hyfsat bra.

Vi har inte kommit någon vart med övervåningen, eftersom vi haft bröllopskalas två helger i sträck och veckorna har varit fulla av aktiviteter. Men nu snart så blir det full fart framåt igen. Ska till banken på tisdag också och få lite besked om vi kan anlita markentreprenören eller inte. Jag vill ha en trädgård!!!!

Avslag fick vi på våra alla namnförslag till vårt nya efternamn, så för tillfället vet jag inte hur vi ska gå vidare men vidare ska vi på ett eller annat sätt. Tänk att det kan vara så kinkigt för när det gäller vissa saker, medan det går hur bra som helst med andra.

Har inte heller haft världens tur med bilarna sista tiden. Den ena får vi inte bort vinterdäcket på, sitter som sten och vi har provat tusen olika saker men inte lyckats än. Bil nr 2 fick vi punka på här i tisdags, så jag åkte och lånade brorsans bil tills vidare. Tack bror, tyvärr så pajade hastighetsmätaren på den så jag kanske ska fatta vinken å hålla mig ifrån allt vad bilar heter...

Jaja, har i alla fall varit hos frissan i veckan och det känns bra. Kommande veckor har jag ett mission: Jag ska  vända på alla negativa trender till något riktigt bra istället.


Framtida utseende på tomten!?!

Här här det varit full fart de senaste veckorna. Vi har haft bröllopsmiddagar i helgerna två, så nu är vi helt slut. Det har varit super roligt, synd bara att inte alla som vi bjöd kunde komma. Men sånt är livet. Det är ju fullt med kalas, sjukdomar och andra aktiviteter så det är svårt att få ihop alla samtidigt. Men jag är i alla fall nöjd med det som varit, men nu ska det bli rätt skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Även fast det innebär mycket jobb och lite tid för nära och kära.

Vi hade två markentreprenörer här förra veckan, så nu får vi se vad de ska ha för att göra i ordning tomten som vi vill ha den. Vi har i alla fall kommit underfund med att vi inte kan vara överallt samtidigt. Sen kan det vara bra att få hjälp med att fixa alla fall så det blir rätt från början. Tråkigt nog så kostar ju allt pengar och det är ju inte något vi har gott om, speciellt inte när det ligger ganska mycket fokus på att få klart övervåningen också.

Tanken är att vi ska ha marksten på framsidan av huset och asfaltera garageuppfarten för bättre hållbarhet. Uppfarten blir så lång så tyvärr så skulle det inte bli så bra med marksten, då de kan röra på sig mer än asfalt.
   
Sen tänkte vi ha häck runt tomtens alla delar förutom framsidan, där vi tänkt sätta PWC-staket som en av våra vänner säljer. På framsidan ska vi även ha ett område mellan uppfarten och gångarna som ska bestå av sten som bilden nedan. Sen får vi hoppas att det vi tänkt oss blir bra och inte ruinerar oss ;)


Dag 11-12 Shanghai-resan

Näst sista dagen så var jag halv däckad av förkylning och feber så killarna fick ge sig iväg på egna äventyr, så skulle jag vila. Planerna för kvällen ville jag gärna vara med på och känna mig hyfsat pigg samtidigt. De promenerade runt och tittade på en massa roliga folk som utförde diverse aktiviteter i parkerna. Tränade man inte Tai Chi, så vilade man, sjöng i kör eller hade gammeldans. Parkerna påminne mycket om vår PRO-verksamhet.
   

De promenerade även på People Square, där de skulle boka bord på SAS Radisson till kvällen: Daniel och Jag skulle nämligen ut och äta och uppleva staden kvällstid.

     

Utsikten från restaurangen var fantastisk. Det som är speciellt med denna restaurang är att man snurrar runt Shanghai medan man äter. Det tog två timmar att ta sig runt ett varv, så man satt gärna kvar länge. Maten var inte billig, men den var riktigt mumsig. Skulle definitivt äta där igen :)

    

När middagen var klar gick vi ut på Nanjing Road och gick ner den neonupplysta gatan mot the Bund. Nästa punkt på schemat var att åka till en restaurang/bar som heter New Heights. Vi skulle ge oss ut på terassen där för att kunna titta på ännu mer utsikt.
 

Där uppe i det runda "tornet" ligger restaurangen där vi åt.

 Detta är taget på terassen New Heights mot Pudong och dess magiska byggnader.

Vår sista dag i Shanghai så besökte vi ett ställe som heter Tai Kang Road. Det kändes som om man gick in i en helt annan värld. Vi gick in en "bakgata" och helt plötsligt så stod på bland en massa små fik, butiker och restauranger.

  

 Undrade lite om även detta var en miss i översättningen, men fick aldrig någe svar på den frågan.

 Kinesiska DHL!?!

Vi jagade även efter lite nagelgrejer som jag kunde ta med mig hem och till slut så hittade vi nagel- och hårvårdsgatan. Jag är fortfarande impad över uppbyggnaden av denna stad.

 Vi var in och käkade lite på en pizzeria och då fick jag lite nostalgiska känslor när vi fick öppna burkar med "kapsylerna" som vi hade förr. Vi passade även på att besöka lilltjejens dagis och även det var en upplevelse. Hade gärna bytit med henne, men det ville inte hon :) Tyvärr så har jag inga bilder på det mysiga dagiset.

 Vi smet iväg en snabbis till en copymarknad som låg i närheten för att få slut på sista pengarna och fylla sista platsen i resväskorna. På vägen hem så lyckades vi se den första och enda krockade taxibilen under hela resan. Det var också en upplevelse ;)

Vi fikade lite och sen bar det av till flygplatsen för att åka hem :( Resan gick bra, jag sov inte mycket med det gjorde ju alla andra så det var som vanligt. Väl hemma så möttes vi upp av mina föräldrar på Arlanda och sen efter några timmar till så var vi hemma igen. Tiden går fort när man har roligt, men det är ganska skönt att komma hem också


Dag 9-10 Shanghai-resan

Som sagt. Vi skulle åka till en vattenstad, men hade inte varken koll på när och vart vi skulle. Det innebär i princip att vi åt frukost och gav oss iväg till busstationen för att se vart man kunde åka. Det slutade med att vi fick hoppa på en buss som skulle gå samtidigt som vi kom, men de var snälla och väntade. Lite kul då det visade sig vara en guidad tur, på kinesiska. Blev aningens jobbigt att lyssna på en kinesisk guide som talade konstant i 1,5 tim i sträck. Vi placerade oss längst bak och hade så roligt vi bara kunde, samtidigt som vi fock se ganska mycket olika landskapsbilder.

 


 Detta var vår guide och vi sprang bokstavligt talat och jagade den där rosa flaggan. Annars hade vi nog inte haft en susning om vart man borde gå att titta. Var väldigt fint och harmoniskt i vattenstaden, men jag kände att vi lätt hade kunnat kapa en timme där och lagt på templet vi besökte senare på dagen.

     

   

 Och vi som trodde vi var "först" med att tillverka polkagrisar :)

  Så här kunde man köpa sin lunch om man ville, men vi hoppade över det och gick på riktigt kinesisk restaurang istället. Där pekade vi på lite maträtter som som goda ut och beställde in en kycklingsoppa som vi alla skulle dela på. Lite annorlunda mot vad man är van vid. Kycklingsoppan bestod av buljong och en halv kyckling som vi skulle försöka äta med pinnar och sked, lite lätt svårt så när Martin till slut ryckte tag i kyckligen för att bryta loss låret så kom kyparen viftandes. Han tog med sig soppan ut och kom tillbaka igen med en kyckling som delats i typ fem bitar. Mycket lättare att äta or not.. Men det var kulPrecis innan vi gick så tittade vi på en Kung Fu show, men jag kan ärligt erkänna att det som imponerade mest var att de gick runt i vad jag skulle kalla pyjamas här hemma. I övrigt var det en gammal man som hade lite coola moves, men sen var det mest värdelöst.. SorryVi tröttnade på vattenstaden och gick utanför murarna för att hitta lite kaffe, men det var ett totalt omöjligt uppdrag ute på landet. Kaffe existerade inte, men vi lyckades iaf få tag på lite Redbull. Vi åkte vidare mot ett tempel som jagblev riktigt förtjust i. Här var så harmoniskt och vacker att jag lätt skulle kunna få en hel dag att gå. Tyvärr fick vi 45 min.

     

Vi var iväg på en teprovning också, men det var inte heller mycket att hänga i granen. Hur som helst så var det en upplevelse att vara på teprovning på kinesiska med en massa kineser. Jag kände dock hellre att jag hade struntat i detta och åkt tillbaka då jag inte var världens piggaste pga sjukdom.Vi åkte förbi bygget av Maglev-banan som ska gå mellan Peking-Shanghai och så småningom även HongKong. Rätt fantastiskt att se. De är ju fantastiska på att bygga. Nästa gång vi åker ner så kanske den rent av är klar, då ska vi åka till Peking och se Kinesiska muren, den förbjudna staden m.m. Det ska ta drygt 4,5 tim att åka istället som nu 15 tim.När vi var tillbaka i storstan igen så skulle vi försöka ta oss hem, vilket inte var det lättaste. Hamnade mitt i rusningstrafiken, så vi fick ingen taxi. Sprang in på IKEA och åt en korv, sen fick det bli tunnelbanan och långpromenad hem. Jag var helt slut när vi kom fram, så jag höll nästan på att däcka innanför dörren :(

Dag 7-8 Shanghai-resan

Söndagen blev en lite slö å slappdag. Jag hamnade på en skönhetssalong och fick fina händer och fötter till inga pengar alls. Det var rätt nica att lägga tid på sig själv. Tyvärr blev det som vanligt när jag gör såna saker, allt drog ut på tiden så till slut kom killarna för att leta rätt på mig. Jag hade ju kunnat bli kidnappad ;)

Snabbt hem, åt lite lasagne för jag hade ju inte fått någe i mig på hela dan, sen blev det lite tacos på det och vidare till Big Bamboo (Shanghais svar på O´Learys). Det var visst Premiär för Formel 1 och det skulle vi ju kolla på. Fanns X antal tv-apparater och projektorer, men det var riktigt trevlig. Efter F1 så var det ju Man Utd på tv, så Daniel stannade kvar medan Martin tog med mig ut på lite äventyr. Hade ju inte varit ute nattetid i Shanghai och det var ju också en upplevelse man inte fick gå miste om.

 

Vi gick tillbaka till fotbollen och när den var slut ville de att jag skulle följa med på ett ställe de hade varit en kväll innan. Var ju en bar där det dansade flickor i minimalt med kläder och det ingick visst tillbehör till drinkarna om man var intresserad. Inget för mig, men de spelade ju bra musik. Vi var också in på en lite pub där vem som helst fick uppträda, men vi hoppade det. I Shanghai är det fortfarande tillåtet att röka inne på de flesta ställen och det kändes direkt i halsen. Man är ju inte van vid det längre.

Dagen efter vaknade jag tyvärr med världens halsont och förkylning, men det skulle inte få stoppa mig. Vi gav oss iväg till Fotbollsstadium, dels för att få se det och dels för att besöka busstationen som låg precis bredvid. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle försöka åka ut till en vattenstad för att få se lite mer av det traditionella Kina.
   Och självklart fanns det tillgång till ett IKEA :)

När vi kom hem på kvällen så gick vi och införskaffade oss en ny leksak som jag visste skulle uppskattas hemma. Vi köpte nämligen en Wii-konsol och den användes flitigt av både barn och vuxna på kvällen. Måste ju prova så det funkade :)

Dag 5-6 Shanghai-resan

Vår 5e dag i Shanghai åkte vi ut på egna äventyr utan vår privatguide. Vi skulle ta oss till en riktig turistfälla, nämligen Yuyuan Garden som anses vara den finaste kinesiska trädgården i området. Minst sagt. För att ta sig dit, så skulle vi ge oss i kast med metron. Tanken var att vi skulle byta linje på ett ställe i närheten, men det var fortfarande lite långt för att gå, enligt kartan så skulle de bli hur bra som helst. Tills vi upptäckte att linjen vi tänklt åka med inte var byggd än, men med på kartan var den. Slutade med att vi tog taxi sista biten och tur var väl det.

När vi kom fram till Yuyuan, så promenerade vi runt en hel del och äntligen fick vi se lite av de byggnader som i alla fall jag starkt förknippar med Kina. Det var hyfsat lugnt med folk vid den här tiden på dagen, så man hade möjlighet att beundra området i lugn och ro.
   

 Vi var in i ett silkesmuseum där vi fick se lite historia krink silket samt hur det tillverkades. Men det hade ju jag rätt bra koll på. Grundade lite med filmen "Silk" på Canal + några veckor innan vi åkte   

 Denna kines blev Darlingens favoritmotiv. Han såg ut som kineser gjorde på "den gamla goda tiden". Medan han blev föremål för vår kamera, så blev vi föremål för många asiaters kameror. En del var tydligen inte så vana vid att se västerlänningar, så vid några tillfällen blev vi mer eller mindre "överfallna" av asiater som ville fotas med oss. Inte direkt vad en annan är van vid.

Vi betalade 30 kr/pers för att kunna gå in i Yuyuan Garden, vilket vi helt klart bara måste göra. Vi kan ju inte åka ända dit utan att gå in i den berömda trädgården och vilken trädgård. Wow, en sån skulle man ha hemma.
 
   

 Vi var på te-provning och jag passade på att köpa en burk välgörande te. För den nätta summan av 200 kr + 50 kr/pers för tre koppar (stora som fingerborgar) te. Det vi köpte var dock riktigt gott och ska bota allt från rynkor till hemorojder!?! Det dummaste med hela denna historia är den att när vi kom hem och skulle brygga lite välbehövlig te, så visade det sig att teet aldrig lämnade Kina. Tror att den röda lilla påsen som innehöll vårt te hamnade bland en massa rosa och röda barbies och kamoflerades så väl att vi inte såg den när vi packade. Men då vet jag i alla fall vad jag ska köpa nästa gång vi åker dit. 

 Hittade även denna lilla Mingvas. Var lite nyfiken på vad den skulle kunna springa lös på för summa, men det lyckades jag aldrig klura ut. Och tur var väl kanske det, vad vet jag.

   När vi var klara i trädgården så tänkte vi fortsätta titta runt i Yuyuan men nu hade alla turister också hittat hit, så vi bestämde oss för att gå. Ungefär samtidigt kom det en kines och, tro det eller ej, förklarade på engelska att om vi inte hade varit uppe i den äldsta teatern (som nu fungerade som en te-salong) så hade vi missat en stor grej med Yuyuan. Vi kände oss lite osäkra på vad som var på gång, men vi följde mannen pga nyfikenheten och han visade in oss i en hiss bakom något som påminde om en karaokebar/fotostudio (vet helt enkelt inte vilket som var rätt, tror det tjänstgjrorde som bägge delar). Vi klev in i hissen och funderade på när vi skulle bli krävda på pengar, vilket aldrig hände. Vi sprang på en tolk som berättade lite historia och undrade om vi ville prova lite teer, tyvärr så kom vi ju just ifrån en så vi avstod (nästa gång kanske). Sen gick vi ut på terassen och möttes av världens vy, tur att vi inte missade denna !!

   På väg tillbaka så smet vi in i Jingan Temple, ganska kul placering av ett tempel. Precis mitt i allt, men det funkade väl det med. Nu höll de på att renovera templet inför Expot (som allt annat) så det var ju inte världens roligaste att gå runt, men det var en kul syn att se Budda med något som liknade en stödkrage.

Dag 6så hängde vi på våra värdar. Vi skulle på fotbollsträning på den internationella skolan där ena barnet går och där det andra ska börja till hösten, vi skulle leta efter ett ställe där de skulle kunna hålla ett prinsessparty för lilltjejen som skulle fylla 6 samt att vi passade på att springa in på pearl market för att deala till oss lite grejer. 

   

 Måste bara ta med denna bild. Detta var den enda tiggaren som vi såg på hela tiden i Shanghai. Rätt fantastiskt måste jag säga.

 Efter en hel dag ute så var vi ganska frusna och hungriga så då fick det bli lite mat. Åt kyckling och grönsakspett vilket var helt suveränt toppat med desserter som de här   

Dag 3-4 Shanghai-resan

Dag 3 så tog vi en tripp till Shanghai World Financial Center som med sina 492 meter är den högsta byggnaden på det kinesiska fastlandet (inklusive Hong Kong) och den tredje högsta byggnaden i världen. 

 Här står vi nedanför Financial Center och Jin Mao Tower (världens femte högsta skyskrapa). Byggnaden har 88 våningar och är Kinas näst högsta skyskrapa (efter Shanghai World Financial Center). Det roligaste med det hela var att Jin Mao Tower kändes mycket högre när man stod på marken och tittade upp, men så var inte fallet.
 Vi åkte upp till 91:a våningen och satte oss i baren för att ta en drink och titta på utsikten. Detta var vad en av vyerna vi såg. Här ser man defintivt att Financial Center är högre än Jin Mao Tower (som syns i bild). Vi åkte aldrig upp till 100:e våningen. Dels för att det kostade 300 kr per person och dels för att golvet där är gjort av glas och jag är så höjdrädd att jag aldrig skulle ställa mig där. jag nöjde mig helt klart med att sitta på 91:a våningen med ett bort mellan mig och fönstret. Däremot så måste jag säga att det var riktigt fantastisk utsikt, tyvärr så var det ganska disigt men det går knappt att undvika i Shanghai. Här brukar tydligen inte himlen vara blå utan snarare ljusgrå. När man är ute i Shanghai så blir det ju nödvändigt att gå på toaletten ibland, men det var ju inte så lockande med offentliga toaletter. Jag gillar inte riktigt konceptet med ett hål i golvet utan papper. Skämtade och sa att jag gärna ville ha en helt mekanisk toalett efter den här resan och döm av min förvåning när jag besökte faciliteterna på Financial Center. Snacka om påkostad toalett. Sitsen åkte uppo när jag öppnade dörren, den hade värme i sitsen och man kunde bli både tvättad och torkad genom att trycka på en knapp. Har aldrig sett en sån i verkligheten, så klart man måste prova. Lite sugen på att skaffa en till nya badrummet och då inte för tvättmöjligheterna utan snarare för den uppvärmda sitsen.

  På vägen till Shanghai World Financial Center gick vi förbi Oriental Pearl TV-tower som är en av stadens mest kända byggnad och symbol. Tornet innehåller bl.a. olika utsiktsplattformer i dess olika bollar samt i den största bollen en bergbana samt en simulatorbio. Tyvärr så hann vi inte med att besöka denna, men det kanske blir nästa gång   

Vi hann även med ett besök på Nanjing Road som är den största och viktigaste shoppinggatan i Shanghai. East Nanjing Road ligger mellan People Square och ner till the Bund som är en känd gågata (som tyvärr var stängd pga reparationer). Det enda som får åka på Nanjing Road är ett minitåg, vilket vi naturligtvis var tvungen att följa med. Den andra delen av denna gatan kallas West Nanjing Road och är även det shoppinggata men här är biltrafik är tillåten. Gatan är för övrigt en av världens mest besökta affärsgata. Vi handlade dock ingenting här under vår vistelse.

Dag 4 åkte vi ut till copymarknaden som ligger vid Science and Technology Museum, som vi heller inte hann besöka men det ser maffigt ut.
 

När vi handlat klart, så var vi till Papa John´s och åt pizza. Vi har nämligen varit sugen på Papa John´s och deras ostfyllda kanter sen vi var på Dominikanska Republiken 2007 och såg all amerikansk tv-reklam som visade Papa John´s ungefär var femte minut. på vägen dit hittade vi en man som skulle fiska, inte för att det var något vi skulle gjort för det vattnet såg inte hälsosamt ut.
Dag 1-2 Shanghai-resan

Tänkte att jag skulle skriva lite om var "bröllopsresa", Känns som om det kan vara en bra idé att dela upp inläggen om resan om olika dagar. Dels för att jag ska lyckas skriva och publicera något och dels för att det blir nog ganska mastigt att bara klämma in allt i ett inlägg.

Efter att vi packade ihop allt på hotellrummet (Arlanda) så checkade vi ut och tog bussen till terminal 5, hur smidigt som helst. Vi checkade in och flög ner till Istanbul där vi skulle byta plan. Hade ett "litet" hål på drygt 7 timmar innan planet mot Shanghai skulle lyfta, men vi lyckades utan problem få tiden att gå. Det fanns mycket att göra: taxfree-butiker, foodcourt, starbucks och ett 50-tal gubbar som sprang runt i handdukar. Känner inte direkt nån som rest med Turkish air, så vi var lite fundersamma till hur det skulle bli. Handlade ju ändå om drygt 10 timmar till Shanghai från Istanbul. Måste dock säga att vi var riktigt imponerade. Planet var superbra, servicen toppen och maten kan man inte klaga på. Skulle definitivt åka med dem igen utan att blinka. 

 Hittade denna skylt satt inne på alla toaletter på Istanbuls flygplats. Tyckte det var lite kul, kändes som om det blivit lite fel i översättningen för jag provade trycka både en och två gånger, den enda skillnaden var att tryckte jag två gånger så spolade det två gånger. 

Vi kom till flygplatsen i Shanghai och höll nästan inte på att hitta ut, den var stooor. När vi väl hittade rätt så höll vi nästan inte på att bli insläppta, det är väldigt viktigt med att man lämnar uppgifter om vart man ska och vi hade inte adressen dit vi skulle med oss. Skulle bli uppmötta utanför och adressuppgifterna låg i min mail (som jag inte visste om, kollade innan vi åkte och då fanns inget mail plus att vi visste att vi skulle bli uppmöta så trodde inte det spelade någon roll). Detta var tydligen superviktigt, så till slut fick vi på nåder gå in eftersom jag lämnat mitt telefonnummer. Det hela handlade om svininfluensan, om någon visat sig smittad så ska de kunna kontakta alla.

Vi hittade efter mycket om och men Martin som skulle möta upp oss. Tog en taxi de dryga fem milen till deras hem och fascinerande nog så fanns inte ett område mellan flyget och deras hem som var obebyggt. Fick höra att det inte fanns för 5 år sedan, eller hur tänkte vi.. Var tydligen sant och då kan man säga att vi tappade hakorna. Hur vansinningt som helst. Vi lyckades ju naturligtvis också hamna i rusningstrafik (hurr man nu kan kalla det rusning när allt står still ;). Trodde nästan dom skulle köra ihjäl oss, men vi kom fram till slut. I och med tidskillnaden på 7 timmar så hade vi tappat ganska mycket tid så det var redan kväll när vi kom fram. Vi fick lite mat när vi kom fram och sen blev det lite socialisering innan sängen.

 Denna utsikt hade vi från vårt lånade sovrumsfönster. Vi bodde på 26ye våningen, men egentligen var det bara våning 22. Nummer 4 var i Kina ett oturstal, så man hade helt enkelt löst det på "Kina-vis". Innebar att man helt enkelt plockat bort allt som innehöll nr 4, så som 4, 14, 24 osv. Sen hade man även i dessa hus plockat bort talet 13 då det bodde mycket folk med internationell bakgrund här.

Dag två påbörjade vi en guidad visning av staden och lite lärdom om hur man beter sig och hanterar olika situationer, vilket def. behövdes. Kunde vara lite svårt då inte många kineser talar engelska. Detta var vår första bild som togs i staden Shanghai. Vi letade oss till metron för att lösa åkkort och passade på att springa lite i varuhusen på vägen.

 Detta blev ett av mina favvo-koncept. Sushi är ju redan en av mina favoriter, men här kom det tallrikar med olika varianter så man tog det man ville ha och betalade 6 kr/tallriken. Vi år oss mätta på 54 kr!!! 

 Mycket höga hus fanns det :)

 Detta är taget i den delen av staden som kallas gamla stan.

 Vi var även på en djurmarknad. Jag älskar ju djur, men denna marknad var inte riktigt vad jag föredrar. Det kunde sitta 10 kattungar i ett 60-liters akvarium   Fåglarna kunde vara många, många i varje bur och den mest exklusiva fågeln man kunde se var en skata i bur. Fiskarna var inte i akvarium utan i plastbackar på backen. De kunde vara många hundra fiskar i varje back och hoppade de ut, så blev de islängda igen efter en stund om nån såg dem och de fortfarande levde. Det kineserna ägnade mest tid och ork till var små genomskingliga lådor. När vi tittade närmare så visade det sig att de små lådorna innehöll insekter, som skulle användas som samlingsobjekt. Insekter är inte riktigt min grej.

 Denna bild illustrerar bra Shanghai som stad. Väldigt varierande storlek och utformanden på husen.

 Shanghais vägnät var verkligen fascinerande. Det kunde vara flera "våningar" med vägar. På ett ställe blev vi stående i rusningstrafiken och när jag tittade upp såg det ut som en fint konstverk högt däruppe. När vi rörde oss lite framåt såg jag att det inte alls var ett konstverk, utan det var helt enkelt en vägkorsning högt däruppe. Tyvärr så fick jag aldrig bild på detta.

Dags att börja snickra?!

Idag plockade vi fram diverse "bygg-attiraljer" och släpade upp på övervåningen. Nu har vi bestämt att denna vecka ska spångolvet och insektsnätet på plats, så vi kan börja med luftspalten. Tyvärr så blev det inte så mycket mer gjort idag, men man måste visserligen kunna var lite ledig också. Kommer gå en hel del tid nu resten av sommaren/hösten till detta projekt ändå.

Här kommer lite "före-bilder". Vet nämligen att de finns de som är intresserade av att se hur övervåningen på en SMV ser ut oinredd. Ska försöka få till lite bättre vidvinkelbilder också så fort jag kommer ihåg (såg nu när jag tog in bilderna i datorn att det kan behövas):

      Vinkeldelen. Här kommer vi lägga golvspån mellan "stora delen" och "vinkeldelen", men inte ut mot taket i vinkeln. 

 Här kommer det att bli golvspån ändå ut mot taket. Vi kommer att isolera ändå ut mot takfoten, så vi får lite extra förvaringsutrymme. Här syns även takfönstret som kommer hamna utanför klädkammaren i hallen.

 Framtida badrum och klädkammare. För tillfället förvaring av isolering, wellpapp (till luftspalt) och golvspån. Takfönstret kommer hamna ovanför massagebadkaret.

 Vi la igen luckorna mot bottenvåningen så inte allt spån skulle flyga ner när vi delade på golvspånskivorna.

r att lähha golvspån och isolera ut i takfoten för att få förvaringsutrymme som kan nyttjas i ett av sovrummen

 Här lite saker att plocka ordning på. Vi kommer nog få flytta runt grejerna beroende på var vi är och arbetar.

Som sagt, det finns en hel del som ska göras.. Men roligt ska det bli, en riktig utmaning å såna gillar vi :)

Riktigt aprilväder

Imorse tog jag en halvtimmes promenad i blåsten för att titta på när småkillarna spelade fotbollsmatch. Efter en halvtimme hade fötterna domnat bort, så då tog vi bilen hem (Darlingen hade kört dit). Så fort vi klev ur bilen hemma så tittade solen fram, typiskt eller vad?

Tog en tripp till svärföräldrarna för att umgås lite och äta påskmat innan D skulle på fotbollsträning. När vi åkte dit så gick vi från sol till snöblandat regn, men hemvägen var något alldeles speciellt. Jag satt och solade genom fönstret, men under tiden vi tog på oss skorna som började det regna rejält. Under de knappa fem milen hem, så hann vi med både snö, regn och sol. Var tvungen att dokumentera lite.

  Här var det bar mark när vi åkte dit.

  Denna bild tog ca 40 sekunder efter första bilden

  Väldigt lokalt väder :)

  Syntes väldigt väl hur mycket det kom ner från skyn en bit bort

  Å så klart en liten regnbåge som pricken över i:et

Första fem bilderna tog inom loppet av max fem minuter. De sista två tog när vi nästan var hemma. Drygt en kvart efter tidigare bildsekvens.

 Näe, det enda vi "missade" var ett rejält åskväder annars hann vi med det mesta under denna dag. Bara att konstatera, ett riktigt aprilväder

Mer vår

Titta vad jag hittade i vår trappa (inomhus) idag när vi skulle åka till Bauhaus:För övrig så blev det en gasolgrill inhandlat. Missade ju förra året, så nu ville vi vara tidiga

Nu börjar vårkänslorna ta fart

Tänk om man kunde känna sig lika glad varje morgon när man vaknar. Speciellt vintertid när det är så mörkt å grått och man verkligen behöver det. Har sagt det förr å säger det igen: Jag tycker om vintern, men i måttliga mängder och nu är det dags för vår. Vi som bor i Sverige har ju faktiskt det väldigt bra med tanke på att vi har alla sorters väder och årstider. Våren är härlig för att allt börjar "leva" igen, sommaren för sin värme, hösten för sina fina färger och underbara kvällar och vintern med sin kyla och snö...

By the way.. Fick fina tulpaner av darlingen igår. Titta så fina de är:

 Ytterligare ett "vårbevis". Tänk bara så fina de kommer bli när de slår ut :)

Jobbar i alla fall hemifrån idag också. Var på jobbet igår, men bara en tredjedel av det jag tänkt göra blev gjort så nu är skygglapparna på och ingen som kan störa. Bara å köra på.

I och med att jag kände mig piggelin när jag vaknade så fick det bli lite Yoga på Wii. Jag invigde det på riktigt för egen del igår med ett halvtimmes pass i alla fall. Det går sakta med säkert framåt med träningen. Efter påsk blir det hårdkörning bara förkylningen lägger sig lite.

RSS 2.0