Big update

Tänk att hela sommaren redan hunnit gå och att vi nu är halvägs genom oktober. Nu är frågan mest om man kommer ihåg allt som hänt sen sist, har inte riktigt haft varken tid eller ork över för att blogga.

Vi har haft ett rejält bakslag vad gäller tomten. Hittade en markentreprenör som skulle fixa allt från gräsmatta till asfaltering och plattläggning och det kändes riktigt bra. Tanken var att det skulle vara klart någonstans runt midsommar, men så blev det inte. Började med en trasig maskin och flera veckors väntan på reservdelar, när de väl kom igång så grävde de och körde bort lite lera sen gick nästa maskin sönder!! Som om inte det skulle vara nog, så kom regnet vilket inte riktigt ville ge sig och vi hörde inte så mycket mer från markentreprenören heller. För ungefär 4 veckor sedan ringde han och drogs sig ur, eftersom de inte skulle hinna. Tack för den, okey att de drog sig ur men hade gärna fått veta det tidigare så vi kunde leta vidare efter någon annan. I skrivandets stund så har vi faktiskt ett crew utanför som håller på att förbereda för plattläggning och asfaltering :) Fick nämligen tag på en annan firma för drygt två veckor sedan, som kunde klämma in oss och det känns riktigt BRA!!

Vad gäller övervåningen så har vi salat på i stora delen och fått hem all isolering och allt virke. Hade tänkt göra luftspalten med hjälp av luftapapp, men det fungerade inte så bra som vi tänkt så de skickades tillbaka och vi beställde masonit istället. Har planer på att få det isolerat innan jul, då vi inte hunnit med det än. Maken återupptog sin fotbollskarriär så helgerna har gått åt till spel, men nu är säsongen slut så då ska det jobbas. Sen måste jag också påpeka att jag är glad för att vi inte hunnit isolera övervåningen och gjort den klar. Det visade sig här i höstas när det regnade så mycket att det inte var riktigt tätt vid duken som ska fungera som tätskikt i vinkeln. Det hade regnat in så mycket att vattnet gick igenom mellanbjälklaget och rakt ner i vårt allrum. Nu har det åtgärdat en del, men det är ändå inte helt tätt så de måste tillbaka. Tråkigt bara att man måste ringa och tjata om något så allvarligt som en vattenläcka. Shame on you SMV.

   
         
 
Även om inte mycket gått som det var tänkt denna sommar, så finns det ändå en del grejer som varit positiva. Vi passade bla. på att åka hela familjen en vecka till Rhodos och det uppskattades mycket av lilleman (och oss andra med så klart). I början på februari så väntar vi dessutom tillskott till familjen, vilket gör att inte jag kan arbeta så mycket som jag hade tänkt med huset. Det gör det också lite mer angeläget att få till ett par rum på övervåningen så lilleman kan flytta upp och få lite eget "space". Så nu är det en dag i taget som gäller och försöka göra det bästa bara vi kan :)

Lovar att komma med lite tätare uppdateringar här framöver med hur det går med huset och allt det andra.

RSS 2.0