Färdigt för inflytt!?!

Från det att huset levererades så tog det ytterligare fyra veckor för byggarna, vvs, el osv osv att färdigställa huset för inflytt. Var ner vid jämna mellanrum för att se resultaten. Och tur var väl det annars hade det blivit fel färg på tapeten i ett av sovrummen, kaklet i köket hade inte suttit som det skulle och våra egna projekt som vi beställt skulle inte blivit av. Men killarna var jätte trevliga och jag försökte att inte vara i vägen, men ändå kunna hålla lite koll på läget. När det skulle besiktas så visade det sig att vår besiktningsman dragit på semester, panik igen. Vi som hade bokat flytthjälp samma helg eftersom vi blivit lovade nycklarna redan i höstas. Men vi fick göra en förbesiktning tillsammans med byggledaren, så betalade vi (ganska dumt så här i efterhand, borde iaf hållt inne lite pengar utifall) och fick nycklarna.

Nu var det bara att flytta!! Hämtade nya möbler hos möbelhandlarn, befintliga möbler från lägenheten och inredningen som skulle upp. Vitvarorna hade vi kört under tiden de fortfarande jobbade i huset, men det vi själva beställt ingick inte i entreprenaden utan det fick vi fixa själva.En av de grejer som vi ändrade på med hjälp av byggarna var att byta ut alla vita täcksidor mot ek. Vi tog bort några av köksskåpen för att kunna få plats med en designkåpa och vvs:aren fick dra vattenledning via övervåningen till kylen och frysen så vi kan få bubbelvatten och is.Nykaklat badrum tomt sånär som på toastolen, resten skulle vi sätta upp då vi beställt egna möbler. Vi hade inget fungerande badrum på två veckor, men som tur var hade vi lägenheten kvar så vi kunde åka dit och duscha även om vi nu bodde i huset.

Jag hade också ett projekt i att bygga köksön på egen hand. Det gick bra med ett skåp att hantera, men blev lite svårare att försöka flytta på dem när de satt ihop. Men det löste sig det med, efter lite svordomar ;)
Den nästintill färdiga Tv-delen av vardagsrummet:Mys- och läshörnan vid kaminen:Mat-delen i allrummet:Hallen:Badrummet:Färdigt Kök:


Kommentarer
Postat av: Magnus

Hej! Vi har också ett Nybro byggt 2009. Ni har inrett snyggt och jag blir lite inspirerad! Hur har ni möblerat (om ni har möblerat) resten av vardagsrummet? Vi håller på att fundera på hur vi ska ha det med TV osv./M

2010-02-25 @ 15:20:01
URL: http://nybro.thegreenswede.com
Postat av: Madeleine

Hejsan!! Vad roligt att du fick lite inspiration om inredningen. När det gäller resten av vardagsrummet så har vi en bokhylla i ena hörnet och bakom soffan står faktiskt min Orbitrek. Inte världens snyggaste inredningsdetalj kanske, men väldans effektivt. Nu kan jag träna samtidigt som jag tittar på favvo-serierna ;)Lägger upp en bild.Kan faktiskt erkänna att vi hade lite svårt att möblera just den delen. Från början tänkte vi skaffa en stor svart Expedit bokhylla från IKEA http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00071356

som vi tänkte ha bakom soffan, men eftersom den var svart/brun och inte helsvart gick den planen i stöpet. Här är det kinkig med avvikande färger ;)Framförallt när det gäller IKEA´s svart/bruna serier.

2010-02-25 @ 19:59:07
URL: http://memyfamilyandi.blogg.se/
Postat av: Camilla

Hej! Vi ska också bygga ett Nybro, leverans om 7 veckor. Har en fråga gällande badrummet - vad har ni för bredd på handfatet? Är ju ganska tight i detta område och den bredd ni har funkar ju bra :)

2010-03-13 @ 22:20:16
Postat av: Madeleine

Handfatet vi satte in har bredden 60 cm och det blev väldigt bra:)Hade fundering ett tag på att sätta in ett 90 cm, men det hade förmodligen blivit aningens tight. Har hört att en del fått in ett 90 cm men har inte sett det IRL eller på bild, så vet inte hur det ser ut. Men 60 cm funkar hur bra som helst.

2010-03-15 @ 10:14:29
Postat av: Camilla

Tack för svaret. Får nog bli 60 för oss med, alt 70. 90 blir ju väldigt tight om man vill ha plats för handdukar + att det kan va gott att ha lite space när man sitter på toa ;) Kul att kolla i er blogg förresten!

2010-03-15 @ 18:19:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0