Dag 5-6 Shanghai-resan

Vår 5e dag i Shanghai åkte vi ut på egna äventyr utan vår privatguide. Vi skulle ta oss till en riktig turistfälla, nämligen Yuyuan Garden som anses vara den finaste kinesiska trädgården i området. Minst sagt. För att ta sig dit, så skulle vi ge oss i kast med metron. Tanken var att vi skulle byta linje på ett ställe i närheten, men det var fortfarande lite långt för att gå, enligt kartan så skulle de bli hur bra som helst. Tills vi upptäckte att linjen vi tänklt åka med inte var byggd än, men med på kartan var den. Slutade med att vi tog taxi sista biten och tur var väl det.

När vi kom fram till Yuyuan, så promenerade vi runt en hel del och äntligen fick vi se lite av de byggnader som i alla fall jag starkt förknippar med Kina. Det var hyfsat lugnt med folk vid den här tiden på dagen, så man hade möjlighet att beundra området i lugn och ro.
   

 Vi var in i ett silkesmuseum där vi fick se lite historia krink silket samt hur det tillverkades. Men det hade ju jag rätt bra koll på. Grundade lite med filmen "Silk" på Canal + några veckor innan vi åkte   

 Denna kines blev Darlingens favoritmotiv. Han såg ut som kineser gjorde på "den gamla goda tiden". Medan han blev föremål för vår kamera, så blev vi föremål för många asiaters kameror. En del var tydligen inte så vana vid att se västerlänningar, så vid några tillfällen blev vi mer eller mindre "överfallna" av asiater som ville fotas med oss. Inte direkt vad en annan är van vid.

Vi betalade 30 kr/pers för att kunna gå in i Yuyuan Garden, vilket vi helt klart bara måste göra. Vi kan ju inte åka ända dit utan att gå in i den berömda trädgården och vilken trädgård. Wow, en sån skulle man ha hemma.
 
   

 Vi var på te-provning och jag passade på att köpa en burk välgörande te. För den nätta summan av 200 kr + 50 kr/pers för tre koppar (stora som fingerborgar) te. Det vi köpte var dock riktigt gott och ska bota allt från rynkor till hemorojder!?! Det dummaste med hela denna historia är den att när vi kom hem och skulle brygga lite välbehövlig te, så visade det sig att teet aldrig lämnade Kina. Tror att den röda lilla påsen som innehöll vårt te hamnade bland en massa rosa och röda barbies och kamoflerades så väl att vi inte såg den när vi packade. Men då vet jag i alla fall vad jag ska köpa nästa gång vi åker dit. 

 Hittade även denna lilla Mingvas. Var lite nyfiken på vad den skulle kunna springa lös på för summa, men det lyckades jag aldrig klura ut. Och tur var väl kanske det, vad vet jag.

   När vi var klara i trädgården så tänkte vi fortsätta titta runt i Yuyuan men nu hade alla turister också hittat hit, så vi bestämde oss för att gå. Ungefär samtidigt kom det en kines och, tro det eller ej, förklarade på engelska att om vi inte hade varit uppe i den äldsta teatern (som nu fungerade som en te-salong) så hade vi missat en stor grej med Yuyuan. Vi kände oss lite osäkra på vad som var på gång, men vi följde mannen pga nyfikenheten och han visade in oss i en hiss bakom något som påminde om en karaokebar/fotostudio (vet helt enkelt inte vilket som var rätt, tror det tjänstgjrorde som bägge delar). Vi klev in i hissen och funderade på när vi skulle bli krävda på pengar, vilket aldrig hände. Vi sprang på en tolk som berättade lite historia och undrade om vi ville prova lite teer, tyvärr så kom vi ju just ifrån en så vi avstod (nästa gång kanske). Sen gick vi ut på terassen och möttes av världens vy, tur att vi inte missade denna !!

   På väg tillbaka så smet vi in i Jingan Temple, ganska kul placering av ett tempel. Precis mitt i allt, men det funkade väl det med. Nu höll de på att renovera templet inför Expot (som allt annat) så det var ju inte världens roligaste att gå runt, men det var en kul syn att se Budda med något som liknade en stödkrage.

Dag 6så hängde vi på våra värdar. Vi skulle på fotbollsträning på den internationella skolan där ena barnet går och där det andra ska börja till hösten, vi skulle leta efter ett ställe där de skulle kunna hålla ett prinsessparty för lilltjejen som skulle fylla 6 samt att vi passade på att springa in på pearl market för att deala till oss lite grejer. 

   

 Måste bara ta med denna bild. Detta var den enda tiggaren som vi såg på hela tiden i Shanghai. Rätt fantastiskt måste jag säga.

 Efter en hel dag ute så var vi ganska frusna och hungriga så då fick det bli lite mat. Åt kyckling och grönsakspett vilket var helt suveränt toppat med desserter som de här   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0