Dag 11-12 Shanghai-resan

Näst sista dagen så var jag halv däckad av förkylning och feber så killarna fick ge sig iväg på egna äventyr, så skulle jag vila. Planerna för kvällen ville jag gärna vara med på och känna mig hyfsat pigg samtidigt. De promenerade runt och tittade på en massa roliga folk som utförde diverse aktiviteter i parkerna. Tränade man inte Tai Chi, så vilade man, sjöng i kör eller hade gammeldans. Parkerna påminne mycket om vår PRO-verksamhet.
   

De promenerade även på People Square, där de skulle boka bord på SAS Radisson till kvällen: Daniel och Jag skulle nämligen ut och äta och uppleva staden kvällstid.

     

Utsikten från restaurangen var fantastisk. Det som är speciellt med denna restaurang är att man snurrar runt Shanghai medan man äter. Det tog två timmar att ta sig runt ett varv, så man satt gärna kvar länge. Maten var inte billig, men den var riktigt mumsig. Skulle definitivt äta där igen :)

    

När middagen var klar gick vi ut på Nanjing Road och gick ner den neonupplysta gatan mot the Bund. Nästa punkt på schemat var att åka till en restaurang/bar som heter New Heights. Vi skulle ge oss ut på terassen där för att kunna titta på ännu mer utsikt.
 

Där uppe i det runda "tornet" ligger restaurangen där vi åt.

 Detta är taget på terassen New Heights mot Pudong och dess magiska byggnader.

Vår sista dag i Shanghai så besökte vi ett ställe som heter Tai Kang Road. Det kändes som om man gick in i en helt annan värld. Vi gick in en "bakgata" och helt plötsligt så stod på bland en massa små fik, butiker och restauranger.

  

 Undrade lite om även detta var en miss i översättningen, men fick aldrig någe svar på den frågan.

 Kinesiska DHL!?!

Vi jagade även efter lite nagelgrejer som jag kunde ta med mig hem och till slut så hittade vi nagel- och hårvårdsgatan. Jag är fortfarande impad över uppbyggnaden av denna stad.

 Vi var in och käkade lite på en pizzeria och då fick jag lite nostalgiska känslor när vi fick öppna burkar med "kapsylerna" som vi hade förr. Vi passade även på att besöka lilltjejens dagis och även det var en upplevelse. Hade gärna bytit med henne, men det ville inte hon :) Tyvärr så har jag inga bilder på det mysiga dagiset.

 Vi smet iväg en snabbis till en copymarknad som låg i närheten för att få slut på sista pengarna och fylla sista platsen i resväskorna. På vägen hem så lyckades vi se den första och enda krockade taxibilen under hela resan. Det var också en upplevelse ;)

Vi fikade lite och sen bar det av till flygplatsen för att åka hem :( Resan gick bra, jag sov inte mycket med det gjorde ju alla andra så det var som vanligt. Väl hemma så möttes vi upp av mina föräldrar på Arlanda och sen efter några timmar till så var vi hemma igen. Tiden går fort när man har roligt, men det är ganska skönt att komma hem också


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0